Založ si blog

Človek, ktorý si nevšimol november 89´ a obrana SR

Nemýlite sa, ide trojnásobného premiéra R. Fica. Jeho výrok o tom, že si nevšimol žiadny november 89 je notoricky známy. Rovnako tak blahosklonné reči o vlastnej birmovke.

Nadvihlo ma, keď začal pred pár dňami verejne kritizovať stav bezpečnosti SR v súvislosti s riešením pomoci nášmu susedovi v jeho ťažkej hodine. Po vypočutí jeho „prejavu“ o stavu bezpečnosti a obrany SR, stavu armády a jej vybavenia som prešiel niekoľkými psychickými fázami. Od stavu „tomu neverím“ cez stav letargie až po skutočný hnev. Napokon sa mi podarilo vrátiť do reality. Tým, ktorí nechápu, niekoľko poznámok:

  • bol to on, kto verejne povedal, že mu sú sociálne balíčky prednejšie, ako nejaký rozpočet na armádu.
  • bol to on, čo mal zo všetkých premiérov najväčšiu reálnu možnosť splniť záväzok SR zo zmluvy o pripojení k Washingtonskej zmluve o vynaložení 2% HDP na obranu krajiny a robil presný opak.
  • bol to on, kto po nie celkom vydarenom slávnostnom pochode po skončení vojenskej slávnosti pohoršene vyhlásil: a na toto mám dávať peniaze?
  • bol to on, komu každoročne referovali šéfovia rezortu obrany a stave armády…
  • bol to on…

Aale čo, má cenu sa tým zaoberať? Tých „Bol to on“ by bolo neúrekom. Jednoducho – že ho hanba nebije! Birmovka podľa cirkvi znamená zostúpenie ducha svätého na adepta birmovania. Nechcem v nijakom prípade uraziť kresťanov, no v tomto prípade je zjavné, že sa duch svätý trafil vedľa.

Napokon som sám seba presvedčil, že je potrebné upozorňovať na podobné nehoráznosti. Som skeptik v tom, že to zapôsobí na voličov v septembrových voľbách. Takí Ficovia si svojich fanatikov vždy nájdu. Matovičovia tiež. Ale robím to aj pre vlastnú psychohygienu… A čo keď predsa?

Prezidentské voľby sú o tom, či Slovensko zostane na mape Európy

12.03.2024

Nikdy neboli voľby prezidenta SR také dôležité, ako sú tieto. Vzhľadom na nehorázne výsledky parlamentných volieb a situáciu v Európe bude budúci prezident rozhodovať najmä o tom, či sa Slovensko udrží na mape civilizovaných krajín alebo sa vráti do čias Slovenského štátu respektíve do čias ruského impéria. Fico, Pelegrini a Danko so svojou polofašistickou svorkou [...]

Ruské zverstvá – Dmytrivka

18.12.2023

Na Ukrajine je hneď niekoľko dedín s názvom Dmytrivka. Dokonca aj v samotnom okolí Kyjeva sú dve, vzdialené len 45 min jazdy autom. Dmitrivka, ukrajinská dedinka v boroďanskom rajóne so 150 obyvateľmi, 20 minút autom juhozápadne od centra Boroďanky. Tichá, chudobná dedinka, akých sú na Ukrajine tisícky. Dedinské domčeky, drevené ploty, jedna asfaltová cesta stredom dediny, [...]

Ruské vojnové zločiny pokračujú

11.12.2023

V priemere Rusi spáchajú 160 vojnových zločinov každý deň. Ministerstvo vnútra Ukrajiny už viac ako 21 mesiacov odoláva ruskej totálnej ozbrojenej agresii. Za tento čas policajní vyšetrovatelia zaznamenali viac ako 102 000 vojnových zločinov Ruskej federácie. Informoval o tom minister vnútra Ukrajiny Ihor Klymenko. „V priemere je to každý deň 160. Medzi nimi je [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

dubrava26

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 62667x
Priemerná čítanosť článkov: 2611x

Autor blogu

Kategórie