Voľby 2023. Hlas-SD – možnosť pre socialistických voličov

18. septembra 2023, dubrava26, Nezaradené

Strana Hlas-SD je protestný prejav voči Ficovej vulgárnej politike v Smere. Z hľadiska programu sú to v bledomodrom rovnaké tézy s mierne pozmenenými vetnými spojeniami. Ficov „sociálny štát“ vystriedal „silný štát“, nižšie ceny by chceli mať všetky strany. Zdravotníctvo na super úrovni a regionálne rozdiely sú už evergreenom, ktorý počúvame 30 rokov. Úprimne, nič nové…

Silný štát

Pre mnohých pekná predstava, netreba sa priveľmi snažiť, všetko vyrieši múdry štátny úradník. Je otázka, či tu nejde náhodou o predstavu „silný ja“, ktorá nakoniec vždy preváži. Hlas sa snaží presvedčiť, že tu ide o ekonomicky silný štát, no štát je silný iba natoľko, nakoľko sú silní jeho občania. A vôbec, keď počujem slovo „štát“, tak trocha mi vstávajú chlpy na nohách. Tu sa podáva téza, že štát je niečo nad ľuďmi, že je to múdry nadsamec, ktorý nás bude chrániť a starať sa o naše blaho. Veľmi nebezpečné pokračovanie oddeľovania štátu od jeho občanov!

Zdravotníctvo

Všetko už tu bolo. Len predstavitelia Hlasu sa boja vysloviť naHlas fakt, že zdravotná starostlivosť nie je bezplatná! Je to len ďalšia ukážka, ako sa štát (my) postaráme o vás (občanov), iba nám na to dajte svoje peniažky. Ale pokiaľ sa jasne nestanoví rozsah zdravotnej starostlivosti, hradený zo sociálneho poistenia, nezavedie možnosť pripoistenia a nestanovia minimálne záväzky medikov, študujúcich za peniaze daňových poplatníkov, pôjde zdravotníctvo z kolien do členkov. A to, bohužiaľ, ani Hlas nerieši.

A regionálne rozdiely?

Vždy boli a vždy budú. Problémom Slovenska je to, že na tejto úrovni stále existuje nerovnosť v prístupu k dopravnej infraštruktúre, službám, školstvu a zdravotníctvu. Od toho sa odvíja ochota podnikateľov vytvárať pracovné miesta, investorov prinášať nové možnosti, lepšie príležitosti pre mladé rodiny a pre deti rozvíjať svoje schopnosti. V súčasnej dobe sa deje opak a Hlas, ktorý sa nemôže zbaviť svojej minulosti v Smere k tomu asistuje. Rušia sa dopravné spoje, pošty, školy, nemocničné oddelenia, zatvárajú prevádzky. Ako teda chcete riešiť regionálne rozdiely? A čo s obrovskou korupciou v samospráve, neodvolateľnosťou starostov, ignoranciou zákonov, či svojvôľou v hospodárení? Nič. Samé kecy…

Je tu predsa jeden rozdiel

Na rozdiel od Smeru Hlas nespochybňuje Slovensko v EÚ ani potrebu zvyšovania obranyschopnosti krajiny. Nevedie krajinu do izolácie po vzore Maďarska, vidí budúcnosť SR v západnej civilizácii. Nevedie vulgárnu politiku a odmieta spoluprácu s rôzne podfarbenými fašistickými zoskupeniami. Tu je možné na rozdiel od Smeru hovoriť o sociálnej demokracii. Škoda, že ich cesty boli vyše 20 rokov spoločné.

Na Slovensku, tak ako v mnohých krajinách existujú socialistickí voliči. Pre nich je  Hlas-SD rozhodne lepšia voľba, ako Smer, ktorý pre spoluprácu s fašistami bude vylúčený zo strany európskych socialistov.