Ruské vojnové zločiny pokračujú

11. decembra 2023, dubrava26, Nezaradené

V priemere Rusi spáchajú 160 vojnových zločinov každý deň.

Ministerstvo vnútra Ukrajiny už viac ako 21 mesiacov odoláva ruskej totálnej ozbrojenej agresii. Za tento čas policajní vyšetrovatelia zaznamenali viac ako 102 000 vojnových zločinov Ruskej federácie. Informoval o tom minister vnútra Ukrajiny Ihor Klymenko.

„V priemere je to každý deň 160. Medzi nimi je ostreľovanie, streľba do civilistov, zneužívanie civilného obyvateľstva, sexuálne násilie, nezákonné deportácie, únosy ľudí, nezákonné obmedzovanie slobody. Kvôli ruskej ozbrojenej agresii neexistuje úplne bezpečné miesto na Ukrajine,“ poznamenal Klymenko.

Národná polícia Ukrajiny zasa neustále plní špeciálnu databázu „Vojnový zločinec“, kde sú vložené údaje všetkých identifikovaných osôb zúčastňujúcich sa na vojenskej agresii Ruskej federácie proti našej krajine. V súčasnosti má tento register viac ako 240 000 záznamov (ruskí vojenskí blogeri udávajú celkový počet ruských vojakov, zapájaných do agresie od 550 do 750 tisíc, pričom počet rotácií sa neustále znižuje. Polovica z nich je už z boja vyradená. Preto bol Putin nútený mobilizovať ďalších 170 tisíc a naháňať „dobrovoľníkov“ po celom Kaukaze a Sibíri, ktorí sú pod rôznymi zámienkami doslova vysadzovaní do lesov východnej Ukrajiny, odkiaľ niet úniku).

Minister ďalej pokračoval: „Zozbierané informácie sme zdieľali s našimi partnermi cez kanály Europolu a Interpolu a údaje si vymieňame aj na žiadosť jednotlivých krajín. Sme presvedčení, že každý, kto spáchal zločiny na ukrajinskom ľude, by mal byť potrestaný spravodlivým trestom. V žiadnej civilizovanej krajine títo vojnoví zločinci nebudú mať pokojný život“.

Príslušné európske spolu s ukrajinským postupne vyšetrujú a zverejňujú brutálne vojnové zločiny príslušníkov fašistickej ruskej armády.

Po preštudovaní viacerých zdrojov budem aj naďalej na tomto mieste postupne zverejňovať ruské zverstvá, aby aj naši občania vedeli, aké nebezpečenstvo hrozí nám a celej Európe.

✅ predplaťte si Ukrajinu TERAZ