Založ si blog

Človek, ktorý si nevšimol november 89´ a obrana SR

Nemýlite sa, ide trojnásobného premiéra R. Fica. Jeho výrok o tom, že si nevšimol žiadny november 89 je notoricky známy. Rovnako tak blahosklonné reči o vlastnej birmovke.

Nadvihlo ma, keď začal pred pár dňami verejne kritizovať stav bezpečnosti SR v súvislosti s riešením pomoci nášmu susedovi v jeho ťažkej hodine. Po vypočutí jeho „prejavu“ o stavu bezpečnosti a obrany SR, stavu armády a jej vybavenia som prešiel niekoľkými psychickými fázami. Od stavu „tomu neverím“ cez stav letargie až po skutočný hnev. Napokon sa mi podarilo vrátiť do reality. Tým, ktorí nechápu, niekoľko poznámok:

  • bol to on, kto verejne povedal, že mu sú sociálne balíčky prednejšie, ako nejaký rozpočet na armádu.
  • bol to on, čo mal zo všetkých premiérov najväčšiu reálnu možnosť splniť záväzok SR zo zmluvy o pripojení k Washingtonskej zmluve o vynaložení 2% HDP na obranu krajiny a robil presný opak.
  • bol to on, kto po nie celkom vydarenom slávnostnom pochode po skončení vojenskej slávnosti pohoršene vyhlásil: a na toto mám dávať peniaze?
  • bol to on, komu každoročne referovali šéfovia rezortu obrany a stave armády…
  • bol to on…

Aale čo, má cenu sa tým zaoberať? Tých „Bol to on“ by bolo neúrekom. Jednoducho – že ho hanba nebije! Birmovka podľa cirkvi znamená zostúpenie ducha svätého na adepta birmovania. Nechcem v nijakom prípade uraziť kresťanov, no v tomto prípade je zjavné, že sa duch svätý trafil vedľa.

Napokon som sám seba presvedčil, že je potrebné upozorňovať na podobné nehoráznosti. Som skeptik v tom, že to zapôsobí na voličov v septembrových voľbách. Takí Ficovia si svojich fanatikov vždy nájdu. Matovičovia tiež. Ale robím to aj pre vlastnú psychohygienu… A čo keď predsa?

Prezidentské voľby sú o tom, či Slovensko zostane na mape Európy

12.03.2024

Nikdy neboli voľby prezidenta SR také dôležité, ako sú tieto. Vzhľadom na nehorázne výsledky parlamentných volieb a situáciu v Európe bude budúci prezident rozhodovať najmä o tom, či sa Slovensko udrží na mape civilizovaných krajín alebo sa vráti do čias Slovenského štátu respektíve do čias ruského impéria. Fico, Pelegrini a Danko so svojou polofašistickou svorkou [...]

Ruské zverstvá – Dmytrivka

18.12.2023

Na Ukrajine je hneď niekoľko dedín s názvom Dmytrivka. Dokonca aj v samotnom okolí Kyjeva sú dve, vzdialené len 45 min jazdy autom. Dmitrivka, ukrajinská dedinka v boroďanskom rajóne so 150 obyvateľmi, 20 minút autom juhozápadne od centra Boroďanky. Tichá, chudobná dedinka, akých sú na Ukrajine tisícky. Dedinské domčeky, drevené ploty, jedna asfaltová cesta stredom dediny, [...]

Ruské vojnové zločiny pokračujú

11.12.2023

V priemere Rusi spáchajú 160 vojnových zločinov každý deň. Ministerstvo vnútra Ukrajiny už viac ako 21 mesiacov odoláva ruskej totálnej ozbrojenej agresii. Za tento čas policajní vyšetrovatelia zaznamenali viac ako 102 000 vojnových zločinov Ruskej federácie. Informoval o tom minister vnútra Ukrajiny Ihor Klymenko. „V priemere je to každý deň 160. Medzi nimi je [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

dubrava26

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 63240x
Priemerná čítanosť článkov: 2635x

Autor blogu

Kategórie