Založ si blog

Nehorázny prejav súdruha Fica k 79. výročiu vzniku SNP

Najvyššou hodnotou v civilizovaných krajinách je ľudský život. Myslím ten, ktorý už existuje. Sú však situácie, kedy sú ľudia schopní a ochotní obetovať ho v záujme dosiahnutia slobody. To bol aj prípad Slovenského národného povstania. „Za slobodu“ bol hlavný motív povstania. Začalo odporom proti nemeckej okupácii Slovenska, s ktorou súhlasil ľudácky režim, pokračovalo tvrdým vojenským odporom a napokon končilo partizánskym bojom za oslobodenie.

Birmovaný súdruh Fico predviedol na súkromných oslavách strany Smer vo Zvolene nehorázne saltá, demagógiu i klamstvá.

Predovšetkým sa oprel do predstaviteľov štátu pre ich neverejné kladenie vencov. Ani sa im nečudujem, nechceli pošpiniť spomienku na povstanie fašistickými a komunistickými výkrikmi rozvášnenej skupinky dôchodcov a „hlavohrudných“ bratov za bratmi. Veľké bolo Ficove sklamanie, keď nemohol organizovať devastáciu oficiálnych osláv SNP. Tak si to vynahradil pred nostalgickou partičkou dôchodcov, prepravených z ďalekých dedín na zvolenské námestie, chránenou ochrankou tupých starcov a steroidných svalovcov. Ale veď čo, máme demokraciu, môžu. Ibaže v prvých radoch bolo vidieť aktívnych fašistov, jeden dokonca v uniforme Zväzu protifašistických bojovníkov!!! Je to vizitka straníckej party na tribúne, ale aj tohto zväzu, ktorý sa zvrhol na nedefinovateľnú zmes neokomunizmu, konzervativizmu a neofašizmu. Verte, neverte, platíme ich…

Súdruh Fico nešetril radami smerom na Ukrajinu. „Nikdy nedovolíme vstup Ukrajiny do NATO“, „Ukrajina nie je a nebude pripravená na vstup do Európskej únie“, Z Ukrajiny bude nárazníková zóna“ a podobné perly padali v zvolenskom éteri. Babky demokratky sa rozplývali od rozkoše. Opäť majú svojho Mečiara, opäť majú svojho záchrancu, konečne máme nového nepriateľa, ktorý môže za všetko. Zasa bude dobre, sláva Róbertovi. Nikomu ani na um neprišlo, že ukrajinskí občania robia presne to, čo robili naši predkovia v SNP! Bojujú za svoju existenciu, za svoju slobodu. Za slobodu obetujú životy napriek genocídnemu vyvražďovaniu ruskými vrahmi. Ficove totalitné myslenie mu nedovolí pomyslieť, že ukrajinský ľud má sám právo rozhodnúť o svojej budúcnosti, že to budú sami Ukrajinci, ktorí rozhodnú, ako budú žiť. Kázať 45 miliónovému národu, že musí byť nejakou sivou zónou, je hodné iba Fica. Žvásty o nárazníkovej zóne sú dehonestáciou inteligencie.

Tento súdruh nezabudol ani na ukrajinský fašizmus, dokonca si pamätal aj jednotku Azov. Viete čo, pán Fico? Pozametajte si pred vlastnou tribúnou! Tam máte skutočný fašizmus, komunizmus a ďalšiu zmesku totalitných tvárí. Tento pán, ktorý nevidel žiadneho Azovca ani zďaleka, si ich dovoľuje nálepkovať. Ani pol slova však neutrúsil na adresu ruských fašistov z KGB, ktorí organizovali odštiepenie východných oblastí od Ukrajiny. Ani slovka na adresu ruských fašistických vojakov, ktorí vraždili civilné obyvateľstvo v Buči, Izjume, Zdvyživke, Dmitrijivke a na stovkách iných miest Ukrajiny. Nie, to nie je rozprávka, to je tvrdý fakt, ktorý dnes už potvrdzujú svedectvami priami účastníci – zajatci ruskej armády pred medzinárodným vyšetrovacím tímom priamo na miestach vrážd.

Povstanie bolo aj o zjednotení protifašistických síl. Okrem toho, že Fico spoločnosť rozdeľuje, spája sa s tými, ktorí považujú povstanie za zradu slovenského národa. Zradu? Veď bojovali proti okupácii cudzou mocnosťou, takže aká zrada? Sú to tí istí ľudia, ktorí na úrad Banskobystrického kraja vyvesili v čase osláv čiernu vlajku a dnes si hovoria Republika. Čo k tomu dodať? Tento pán nemá žiadne právo bľabotať čosi o SNP. Korunu svojmu falšovaniu dejín dal glorifikáciou G. Husáka a jeho činnosti v samotnom povstaní, ale aj jeho „správnym“ postavením v slovenských dejinách, citujem: „ako najvýznamnejšej osobnosti našej histórie“. No teda! Povstanie bolo podľa neho komunistickým počinom proti fašizmu. Kde som to len počul? Na základnej škole v hodinách dejepisu a zjavne to bol posledný prameň Ficových vedomostí o SNP. Ide o pokračovanie ohlupovania verejnosti, o privatizáciu povstania. To bolo, napriek Ficovým blábolom vojenskou akciou. Jeho hlavnými aktérmi boli vojaci: Golian, Viest, Talský, Nosko a ďalší.

Priam nehoráznosťou je Ficova kritika stavu a vybavenosti našej armády. Vraj všetka jej technika bola poslaná na východ, nemáme lietadlá, protivzdušnú obranu…atď., atď. Bol to však osobne Fico, ktorý nechal dožívajúcu ruskú vojenskú techniku dôjsť do takého stavu, že už bola na hranici životnosti a bola súca iba ak do US Steel Košice… Pán Fico osobne odmietal nakúpiť novú výzbroj a to sa podpísalo na schopnostiach celej armády. Niektorí profesionálni vojaci si dokonca požičiavali slávnostné uniformy, aby aspoň niekto mohol byť pri vojenských slávnostiach. A munícia? Ešte z čias federácie, ak vojak strieľal 2x do roka, mohol sa nazývať elitným. Tam ste dohnali našu armádu vy, pán Fico. A vás hanba nebije povedať, že táto vláda je zodpovedná? Fuj… Bude treba veľa času a úsilia odstrániť škody, napáchané týmto pánom vo všetkých ozbrojených zložkách štátu.

Zavraždení ľudia v Nemeckej, Ostrom Grúni, Telgárte, Žiline, Nízkych Tatrách a inde si nezaslúžia, aby si o nich utieral svoju *….* nejaký Fico. Ak občania v septembri dovolia jeho návrat, nezaslúžili sme si ich obete.

Ospravedlňujem sa čitateľom za príkry tón, no tak surové a bezohľadné vymývanie mozgov Ficom si zaslúži čo najdôraznejšie odsúdenie.

Prezidentské voľby sú o tom, či Slovensko zostane na mape Európy

12.03.2024

Nikdy neboli voľby prezidenta SR také dôležité, ako sú tieto. Vzhľadom na nehorázne výsledky parlamentných volieb a situáciu v Európe bude budúci prezident rozhodovať najmä o tom, či sa Slovensko udrží na mape civilizovaných krajín alebo sa vráti do čias Slovenského štátu respektíve do čias ruského impéria. Fico, Pelegrini a Danko so svojou polofašistickou svorkou [...]

Ruské zverstvá – Dmytrivka

18.12.2023

Na Ukrajine je hneď niekoľko dedín s názvom Dmytrivka. Dokonca aj v samotnom okolí Kyjeva sú dve, vzdialené len 45 min jazdy autom. Dmitrivka, ukrajinská dedinka v boroďanskom rajóne so 150 obyvateľmi, 20 minút autom juhozápadne od centra Boroďanky. Tichá, chudobná dedinka, akých sú na Ukrajine tisícky. Dedinské domčeky, drevené ploty, jedna asfaltová cesta stredom dediny, [...]

Ruské vojnové zločiny pokračujú

11.12.2023

V priemere Rusi spáchajú 160 vojnových zločinov každý deň. Ministerstvo vnútra Ukrajiny už viac ako 21 mesiacov odoláva ruskej totálnej ozbrojenej agresii. Za tento čas policajní vyšetrovatelia zaznamenali viac ako 102 000 vojnových zločinov Ruskej federácie. Informoval o tom minister vnútra Ukrajiny Ihor Klymenko. „V priemere je to každý deň 160. Medzi nimi je [...]

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

dubrava26

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 63313x
Priemerná čítanosť článkov: 2638x

Autor blogu

Kategórie