Založ si blog

Ficov pokus sfalšovať odkaz SNP je hanebný

Odkaz SPN bol desiatky rokov falšovaný a deformovaný v prospech súčasných vládcov. Vyše 40 rokov bola do našich hláv nalievaná lož o vedúcej úlohe komunistov v SNP až sa to stalo podľa goebelsovského vzoru o tisíckrát opakovanej lži pravdou. Vraj bez komunistov by dokonca žiadneho SNP nebolo… Faktom je, že komunisti boli v SNP iba okrajovou silou, hlavnú úlohu hrala nekomunistická slovenská armáda spolu s vlastencami desiatok národov! A ako vidno, lož o komunistoch zostala v hlavách dnešných dôchodcov doteraz a ďalej ju rozsievajú do hláv svojich potomkov. Došlo to až tak ďaleko, že ikona vtedajšieho režimu generál Svoboda vyhlásil vojenských vodcov SNP Viesta a Goliana za zradcov… Ak neveríte, dávam do pozornosti jeho knihu Z Buzuluku do Prahy.

Fico na margo najväčšieho odkazu povedal: „Najväčším odkazom SNP bola snaha o ukončenie vojny a nastolenie mieru“. Pekná veta, že? Ibaže ide o falzifikát! Fico už roky tvrdí, že pre nastolenie mieru je potrebné zložiť zbrane a začať jednať! Ide o jasný prípad prekrútenia historickej udalosti v prospech udržania si moci. Ale aj o snahu obhájiť svoju egoistickú a falošnú snahu nedodávať bojujúcej Ukrajine zbrane, ktorá odoláva nacistickej agresii Ruska aj za nás. Ale to je určené iba pre hlúpeho fanúšika, skutočnosť je taká, že na Ukrajinu prúdi slovenská munícia a zbrane v ďaleko väčšom rozsahu, ako to bolo za vlády Matoviča. Neveríte? Spomínate si, ako Fico postupne zjemňoval svoje tvrdé predvolebné vyjadrenia o úplnom zastavení dodávok na Ukrajinu? Po voľbách sa to už týkalo iba štátnych zásob (ktoré však boli desiatky rokov aj jeho vinou prázdne), potom nasledovalo vyhlásenie, že nebude súkromným firmám brániť v dodávkach na bojisko až po úplné mlčanie o prosperite našich zbrojárskych firiem pod kontrolou štátu. Kto chce, nájde. Odporúčam pozrieť si ich ekonomické výsledky… Fico ďalej po vzoru svojich predchodcov nalieva do hláv našich potomkov jed klamstva a falše.

Odkaz SNP je iný. Jednoducho povedané: ak chceš byť slobodný a žiť v mieri, musíš sa o to pričiniť aj so zbraňou v ruke! Musíš bojovať na život a na smrť, aby tvoje deti mohli žiť v mieri! To je hlavný odkaz SNP a nie Ficove prekrúcačky na udržanie moci.

Skutočný odkaz SNP je tiež zrkadlom Ficovej krivej politiky, ktorá je najmä v oblasti bezpečnosti a mieru, jemne povedané, falošná.. Jednou zo skúseností SNP je fakt, že boj za slobodu či mier je bez vojenskej pomoci priateľov či spojencov odsúdený na neúspech. Ak nestačí história SNP, pridajte si Varšavské povstanie, Povstanie českého ľudu, francúzsky odboj, v novodobej histórii maďarskú revolúciu či obsadenie Československa a ak chcete aj vietnamskú vojnu alebo ruské výboje na Kaukaze. Všade tam, rovnako ako v SNP táto skúsenosť vyniká nad ostatnými.

Vrcholom cynizmu bola najväčšia vojenská prehliadka v našej histórii. Možno súhlasiť s hovorcom ministerstva obrany, ktorý na záver nechcene vyslovil krutú pravdu: armáda vytiahla všetko, čo má… Jeho následná korekcia bola iba trápnym pokusom zachrániť si kožu pred Ficovými a Dankovými propagandistami. Fakty: vojenská technika bola staršia, ako väčšina prítomných divákov, noviniek málo. Ťažká technika ešte z federálnych zdrojov, zvyšky protivzdušnej obrany ešte staršie… A to sa vlastne Fico takou armádou na verejnosti vlastne pýšil! No nespochybniteľným faktom je, že ani jedna Ficova vláda nikdy nesplnila náš záväzok vydať na obranu 2% HDP ročne. Naopak, znižovanie výdavkov dokonca pod 1% sa dialo priamo pod príkazmi samotného Fica. Veď to vyhlasoval verejne, že on radšej vydá peniaze na sociálne dávky, ako na armádu! Teraz sa snaží ukázať na Hegera či Naďa, ako zlikvidovali protivzdušnú obranu darovaním nášho šrotu Ukrajine. Treba však jednoznačne opakovať, že tieto lietadlá a ďalšia technika by už tohto roku boli uzemnené pre prekročenie všetkých technických podmienok na prevádzku! Takže pán Fico, táto bieda je vaša!

O Ficovom „príspevku“ k obranyschopnosti vypovedá aj fakt, že od nášho vstupu do NATO (2004) sme doteraz neboli schopní postaviť jednu ťažkú mechanizovanú brigádu pre potreby aliancie! Kto je za to vinný? Odpoveď nájdete, ak si zodpoviete otázku: koľko rokov nám tu za týchto 20 rokov Fico vládne? Je zázrak, čo všetko dokázali naši vojaci. Napriek Ficovi!

Nenechajte seba, ani svoje deti ohlupovať nacionalistickou a polofašistickou propagandou tejto vlády. Z odkazu SNP jednoznačne vyplýva, že kto chce byť slobodný, musí sa o to pričiniť. Momentálne – našťastie – nie je čas na zbrane, no aj statočnosť a odvaha verejne vysloviť názor či protest sú dnes nanajvýš potrebné. A napriek skúsenostiam z minulosti skúsme veriť svojim priateľom, že nás nenechajú v štychu. Ale to musíme aj my niekedy ustúpiť z vlastných egoistických záujmov. Rovnako, ako naši predkovia v SNP.

Prežili sme veľa autoritárskych a nenávistných režimov, prežijeme aj Fica.

Prezidentské voľby sú o tom, či Slovensko zostane na mape Európy

12.03.2024

Nikdy neboli voľby prezidenta SR také dôležité, ako sú tieto. Vzhľadom na nehorázne výsledky parlamentných volieb a situáciu v Európe bude budúci prezident rozhodovať najmä o tom, či sa Slovensko udrží na mape civilizovaných krajín alebo sa vráti do čias Slovenského štátu respektíve do čias ruského impéria. Fico, Pelegrini a Danko so svojou polofašistickou svorkou [...]

Ruské zverstvá – Dmytrivka

18.12.2023

Na Ukrajine je hneď niekoľko dedín s názvom Dmytrivka. Dokonca aj v samotnom okolí Kyjeva sú dve, vzdialené len 45 min jazdy autom. Dmitrivka, ukrajinská dedinka v boroďanskom rajóne so 150 obyvateľmi, 20 minút autom juhozápadne od centra Boroďanky. Tichá, chudobná dedinka, akých sú na Ukrajine tisícky. Dedinské domčeky, drevené ploty, jedna asfaltová cesta stredom dediny, [...]

Ruské vojnové zločiny pokračujú

11.12.2023

V priemere Rusi spáchajú 160 vojnových zločinov každý deň. Ministerstvo vnútra Ukrajiny už viac ako 21 mesiacov odoláva ruskej totálnej ozbrojenej agresii. Za tento čas policajní vyšetrovatelia zaznamenali viac ako 102 000 vojnových zločinov Ruskej federácie. Informoval o tom minister vnútra Ukrajiny Ihor Klymenko. „V priemere je to každý deň 160. Medzi nimi je [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

dubrava26

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 68217x
Priemerná čítanosť článkov: 2729x

Autor blogu

Kategórie